ΑΠΙΘΑΝΟ:Τεράστιο καλαμάρι στην Ιαπωνία!

τεράστιο καλαμάρι

Το τεράστιο καλαμάρι εντοπίστηκε από αλιείς στις 24η Δεκεμβρίου στο λιμάνι Τογιάμα, στις βορειοδυτικές ακτές της Ιαπωνίας. Οι ντόπιοι μιλούν για "χριστουγεννιάτικο θαύμα" και όχι άδικα.

Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμη τι ώθησε το μήκους 10 μέτρων καλαμάρι να βρεθεί στα ρηχά νερά κοντά στο λιμάνι, όμως κάποιοι από τους αλιείς υποστηρίζουν πως για αυτό το φαινόμενο ευθύνεται η γενικότερη αύξηση της θερμοκρασίας της θάλασσας.

Ο δύτης Ακινόμπου Κιμούρα, βοήθησε το ασπόνδυλο να επαναπροσανατολιστεί και να κατευθυνθεί προς τα ανοιχτά και δήλωσε δεν φαινόταν τραυματισμένο, ήταν ζωηρό και προσπαθούσε να τον τυλίξει με τα πλοκάμια του.

Τα τεράστια καλαμάρια ζουν σε βαθιά νερά και αποτελούν μυστήριο για τους επιστήμονες. Αιχμαλωτίζονται συχνά στα δίκτυα των ψαράδων στην Ιαπωνία, όμως είναι πολύ σπάνιο να μπορέσει κανείς να τα παρατηρήσει ζωντανά.

 

Μοιράσου το στα κοινωνικά δίκτυα!

Αφήστε τα σχόλια σας

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του tzitziki.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.